Drone Çeki̇mi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
Drone Çekimi
Drone ismi verilen cihazlar altlarına kamera taşıyıcıları yerleştirilerek titreşimsiz şekilde havadan görüntü alınması sağlanır.
Drone Çekimi

Özellikle son dönemde dünyada ve ülkemizde drone ile yapılan çekimler oldukça yaygınlaşmıştır. Reklam filmlerinin çoğunda drone ile gerçekleştirilen çekimler kullanılır. Havadan yapılan çekimler daha kaliteli durduğu ve kuşbakışı şekilde çekilen alanı görmenize yardımcı olduğu için Drone çekimleri oldukça sık tercih edilir. Havadan yapılan çekimlerin gerçekleştirilmesini sağlayan aletlere ise drone adı verilir. Drone ile çekilen görüntülere daha estetik durduğu için birçok kişi drone çekimlerini tercih eder. Havadan görüntüleme için drone kiralamanız da mümkündür.

Drone Çekimi Nedir?

Drone ismi verilen cihazlar altlarına kamera taşıyıcıları yerleştirilerek titreşimsiz şekilde havadan görüntü alınması sağlanır. Drone kiraladığınızda drone çekimleriniz kamera operatörü ve drone operatörü olarak iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Türkiye’de havadan çekim hizmeti veren kişi sayısı 100’ün üzerindedir. Drone çekimi yapmak için bir kiralama gerçekleştirmek istiyorsanız ilk olarak bu hizmeti veren şirketleri araştırmanız gerekir.

  • Günümüzde büyük işletmeler tarafından en çok tercih edilen çekim yöntemlerinin arasında drone ile çekim gelir.
  • Havadan çekim yapabilmek için belirli başlı becerilere sahip olmanız gerekir.
  • Drone çekim aynı zamanda havadan çekim gibi farklı isimler ile de anılır.
  • Drone çekimi ise drone modellerinin çeşitlenmesi ve fiyatlarının düşmesi ile beraber daha fazla yaygınlaşmıştır.

Drone çekimi havadan kamara ile birlikte yapılan çekimlerdir. Drone ile havadan çekim yapmanın da kendine has bazı zorlukları bulunur. Drone kullanarak kaliteli ve başarılı çekimler gerçekleştirmek için ilk olarak drone kullanımında kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bunun için drone ile pratik yapmanız size drone kullanma konusunda yardımcı olacaktır.

Havadan Drone Çekimi Nasıl Yapılır?

Drone çekimi yapmak için ilk olarak kendinize ait bir drone sahip olmalısınız. Eğer çekimleri kendiniz gerçekleştirmek istemiyor ve profesyonel bir ekip tarafından bu çekimlerin yapılmasını istiyorsanız o zaman drone çekimi için kiralama gerçekleştirmeniz gerekir. Bu şekilde Drone ile istediğiniz alanın kaliteli çekimlerini yapmanız mümkündür. Pek çok farklı alan içerisinde kullanılan dronlar sayesinde istediğiniz etkinlikler için drone çekimi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Drone Çekimi Manevraları Nasıl Yapılır?

Drone çekimi yapabilmek için ilk olarak drone çekim manevralarını bilmeniz gerekir. Drone ile manevra yapmayı bilmeniz ve bu manevraları sorunsuz şekilde gerçekleştirmeniz kaliteli şekilde bir çekim yapmanıza yardımcı olur.

  • Havadan çekim yapmaya başlamadan önce uçuş pratiği yapmanız gerekir.
  • Drone manevralarında ustalaşabilmek için acele etmenize gerek yok.
  • Yavaş manevralar ile drone kullanmaya başlamanız gerekir.
  • Yavaş şekilde hızlanmak, yükselmek ve süzülmek keskin ve hızlı gerçekleştireceğiniz manevralara göre daha az riskli ve güvenlidir.
  • Uçuş pratiği yapabilmek ve çekim yapabilmek için gerekli izinleri almanız gerekir.

Drone Çekimi Havadan Çekim Planı Oluşturma

Drone çekimi için her prodüksiyonda ilk olarak planlama ve organizasyon konularında ustalaşmanız gerekir. Bu şekilde drone ile çekim yapma konusunda herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmazsınız. Drone çekimi için havadan çekim planı oluşturmak oldukça basittir. Bunun için şunlara dikkat etmelisiniz.

  • Drone çekimi yapmak istediğiniz lokasyonu kontrol etmelisiniz.
  • Drone menzilini iyi şekilde ayarlamanız gerekir.
  • Çekim alanlarının sınırlarını bilmeniz gerekir.
  • Drone çekimi için gerekli izinleri almanız gerekir.
  • Askeri bölgelere yakın lokasyonlarda ve güvenlik açısından hassas noktalarda drone çekimi yapmak sorun doğurabilir.

Drone Çekiminde Farklı Açılar İçin Manevralar Nedir?

Drone çekimi sırasında farklı açılar için farklı manevralar yapmanız gerekebilir. Dış mekan çekimleri için droneler oldukça sık tercih edilen çekim yöntemleridir. Özellikle otel ve turistik tesisler için drone çekimleri en çok tercih edilen çekim aracıdır. Başarılı bir tanıtım filmi hazırlayabilmek için drone çekimlerine ve çekimler sırasında kullandığınız manevralara dikkat etmeniz gerekir.

Bir çekim yapabilmek için strafing yani yana kayma manevrası yapmanız kaliteli şekilde gerçekleştirmeniz gerekir. Bunun için de manevraları çalışmalısınız. Manevraları daha önce çalışıp denemden havadan çekim yapmamalısınız. Uçuş pratiği yapmayı ihmal etmemeniz gerekir.

Farklı manevralar kullanarak çekimler yaparak uçuş pratiğinizi geliştirme imkanına sahip olursunuz. Çekim yapabilmek için ciddi bir planlama yapmanız gerekir. Bu şekilde sorun yaşamadan drone ile çekim yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

Drone Çekimi 360 Derece Çekim ve Alan Derinliği ile Pan Efekti Nedir?

Drone kullanarak çekim yapabilmek için ilk olarak drone hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Drone ile pan efekti ve 360 derece çekim alan derinliği ile nasıl oluşturulur öğrenebilmek için yazımızı okumanız gerekir. Tercih ettiğiniz drone modeline göre farklı şekillerde 360 derece çekim yapabilirsiniz. Bununla birlikte kamerayı kendi etrafında 360 derece döndürmeniz de mümkündür. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için pratik yapmanız son derece önemlidir.

Eğer gimble entegre edilmiş olan bir drone modeli kullanıyorsanız bu tip farklı çekimler içim ideal olabilir. Gimble özelliğine sahip olan drone sayesinde havadan çekim yapan diğer drone çeşitlerinden ayrılmak için pan efekti kullanmanız mümkündür. Ayrıca alan derinliği gibi efektleri de çekimlerinize ekleme imkanına sahip olursunuz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın