Twi̇tter’da Nasıl Reklam Yapılır
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
Twitter’da Nasıl Reklam Yapılır
Twitter’ı iş amaçlı olarak sorunsuz şekilde kullanmanız mümkündür. Twitter reklam türleri hakkında bilgi alabilmek için yazımızı okumanız gerekir.
Twitter’da Nasıl Reklam Yapılır

Twitter en aktif sosyal medya platformlarının başında gelir. Bu platform içerisinde reklam oluşturmanız birçok kişiye ulaşmanızı sağlar. Bu nedenle de Twitter reklamları oldukça önemlidir. Twitter içerisinde reklam yapabilmek için yazımızdan destek alabilirsiniz.

Reklam Türleri Nedir?

Twitter içerisinde potansiyel müşterilerinizi oluşturabilmek için mükemmel bir pazarlama kanalı olarak bilinir. Twitter’ı iş amaçlı olarak da sorunsuz şekilde kullanmanız mümkündür. Twitter reklam türleri hakkında bilgi alabilmek için yazımızı okumanız gerekir. Reklam türleri şu şekildedir;

  • Sponsorlu gündem
  • Uygulama yükleme ve etkileşim
  • Web sitesi tıkanmaları
  • Sponsorlu hesap
  • Sponsorlu tweet

Twitter’da Reklam Verme

Twitter içerisinde reklam vermek için belirli adımları takip etmeniz gerekir. Uygulama yüklemeler, site dönüşümleri, video görüntüleme sayıları başla olmak üzere 8 farklı hedef arasından seçim yapmanız mümkündür. Twitter içerisinde reklam verebilmek için şu adımları takip etmeniz gerekir;

  • Kendinize bir twitter reklam hesabı açın.
  • Hedefinizi belirleyin.
  • Reklam Grubu ile teklif vermeyi seçin.
  • Reklam yerleşimlerini belirleyin.
  • Hedef kitlenizi seçin.
  • Kendinize bir kampanya başlatın.

Twitter Reklam Vermek İçin Hedef Seçme

Twitter içerisinde reklam kampanyası oluşturmak için hedef belirlemeniz gerekir. Bu yüzden gerçekleştirmeniz gereken ilk hamle twitter reklamlarınızı kullanarak neyi başarmak istediğinizi seçmek olmalıdır. Bu konuyu oldukça dikkatli şekilde düşünmelisiniz. Bu şekilde seçtiğiniz kampanya hedefi ile etkileşim türleri sayesinde hangi eylemler için ödeme yapacağınız belirlenmiş olur. Aşağıda bulunan hedefler arasından istediğiniz bir tanesini seçebilirsiniz. Bu hedefler şu şekildedir;

Öne Çıkarılmış Videoların Görüntülenme Sayısı: Kullanıcılar tarafından oluşturduğunuz GIF ve videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlamak için her video görüntülemesi için ödeme yapmanız gerekir.

Tweet Çok Sayıda Kişinin Görmesini Sağlama: Tanıttığınız tweetin çok fazla kişi tarafından görüntülenmesini istiyorsanız 1000 gösterim başına ödeme yapmanız gerekir.

Kitle Oluşturmak: Twitter içerisinde reklamların herkese ulaşmasını istiyorsanız kitlenizi arttırmanız gerekir. Twitter kitlenizi oluşturmak için her yeni takipçi için ödeme yapmanız gerekir. Bununla birlikte beğeniler ve retweetler gibi etkileşimler için herhangi bir ücretlendirme almazsınız.

Siteye Tıklama Ya Da Dönüşümler: Kullanıcıların sitenizin içerisinde vakit geçirmesi işlem yapmasını istiyorsanız tıklama başına ödeme yapmanız gerekir. Bu şekilde tıklanma sayısını arttırma imkanına sahip olabilirsiniz.

Twitter’da Reklam Vermek İçin Öneriler

Twitter içerisinde reklam verebilmek için ilgi alanlarına ve konumlara göre hedef kitlenizi belirlemeniz oldukça önemlidir. Her reklam sadece bir tweeti destekler. Her reklam kitlesini özelleştirmeniz için tweetleri tanıtmanız ve kritik içerik parçalarının geniş bir kitleye yaymanız açısından size kolaylık saplar. Twitter reklam önerileri ise şu şekildedir;

  • Kendinizi tanıtmalısınız.
  • Harekete geçirici olan net mesajlar vermelisiniz.
  • Kartlar kullanmaktan kaçınmayın.
  • Sosyal medyada nasıl A / B testleri yapılacağını öğrenmelisiniz.
  • Özel içerikleri kullanmanız gerekir.
  • Yüksek kalite içeren görsel ve videolar kullanmanız gerekir.

Twitter Reklam Hesabı Oluşturma

Twitter içerisinde reklam oluşturabilmek için Twitter içerisinde kendinize bir reklam hesabı açmalısınız. Twitter hesabınıza giriş yaptıktan sonra ads.twitter.com adresine girmeniz gerekir. Daha sonrasında ülkeniz ile saat diliminizi seçmelisiniz. Bu şekilde reklam oluşturma imkanına sahip olabilirsiniz. Twitter platformu reklam verebileceğiniz en doğru sosyal medya platformlarının başında gelir. Reklamlarınızın amacına ulaşabilmesi için hedef kitlenizi ve kitlenize nasıl ulaşacağınızı belirlemeniz gerekir.

Twitter Reklamı İçin Hedef Kitle Seçimi

Twitter içerisinde oluşturduğunuz reklamlarınızda hedef kitle seçmeniz oldukça önemlidir. Hedef kitle seçebilmek için birkaç adımı takip etmelisiniz. Takipçiler hedefine tıkladıktan sonra bu sayfa sizi kampanya kurulum bölümüne götürür. Burada yer alan kampanyanız için bir isim belirlemelisiniz.

Daha sonrasında nasıl bir ödeme yapacağınızı belirlemelisiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra bütçenizi belirlemelisiniz. Kampanyanın belirlenmesinden sonra kampanyanın hemen başlayıp başlamayacağına karar vermelisiniz. Bu şekilde twitter reklamları oluşturabilirsiniz. Twitter reklamı için hedef kitle seçimi yapmanız oldukça önemlidir.

Twitter Sponsorlu Reklam

Twitter içerisinde reklam verebilmek için minimum bir bütçe yoktur. Reklam maliyetlerini istediğiniz kadar azaltma ve arttırma imkanına sahip olabilirsiniz. İlk kez twitter reklam kampanyasını yürütecekseniz bir reklam grubuna bağlı kalarak hareket etmeniz de mümkündür. Twitter reklamlarında daha özgür olma imkanınız vardır. Bu nedenle de farklı kitleleri hedeflemeniz ve farklı reklam öğelerini kullanmanız mümkündür. Farklı bütçe ve zaman dilimlerini test edebilmek için kampanyanızı kategorilere ayırmanız mümkündür. Twitter sponsorlu reklam oluşturmak için istediğiniz bütçede reklam hazırlamanız mümkündür.

Twitter reklam verme şartları sayesinde etkileşimleriniz için ne kadar ödeme yapmak istediğinizi belirleme imkanına sahip olabilirsiniz. Otomatik teklif vermeyi seçmeniz ve twitter bütçenize göre en iyi sonuçlara ulaşabileceğiniz teklifleri belirleyebilirsiniz. Hedefleme seçenekleri sayesinde reklamınız için en doğru kitleyi seçebilirsiniz. Bu şekilde bütçenizi en üst düzeye çıkartma imkanını elde edersiniz.

Kitlenizi yaş, cinsyet, konum, teknoloji ve dile göre tanımlamanız daha kolay hale gelir. Bir ülkeyi hedef kitle haline getirebileceğiniz gibi sadece bir posta kodunu da hedef kitle olarak tanımlayabilirsiniz. Kitle özellikleri sayesinde ilgi alanları ve davranışlar ile belirli ilgi alanlarına bağlı olarak belirli anahtar kelimelere ve tv şovlarına göre farklı şekillerde hedef kitleyi seçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın