İnstagram Vi̇deo Reklamları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
İnstagram Video Reklamları
İnstagram video reklamları sayesinde verdiğiniz hizmeti daha fazla kişiye gösterme imkanını elde edersiniz.
İnstagram Video Reklamları

İnstagram video reklamları sayesinde verdiğiniz hizmeti daha fazla kişiye gösterme imkanını elde edersiniz. Video reklamlarında ürününüzün tanıtımını doğru şekilde oluşturmanız oldukça önemlidir. Instagram kullanıcıları video izleme alışkanlığına sahip olduğu için video aracılığı ile yapacağınız reklamların en az 15 saniye en fazla ise 30 saniye olması gerekir. Videoları isteğinize göre dikey ya da yatay formatta kullanmanız mümkündür. Videolar içerisinde ses ve görsel etki de oldukça önemlidir. Video reklam hazırlaması sonrasında sorunsuz olarak video reklamlarınızı birçok kişiye ulaştırabilirsiniz. Bu şekilde daha fazla takipçi kazanarak hizmetinizden daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamanız mümkündür.

İnstagram Video Reklamları Avantajlı Mı?

Instagram video reklamları oldukça avantajlıdır. Bu reklamlar sayesinde hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırma imkanına sahip olursunuz. İnstagram video reklamlarını oluşturabilmek için reklam türlerini araştırmanız gerekir. Bu şekilde hizmetiniz için reklam videosu hazırlarken herhangi bir sorun yaşamazsınız. İnstagram reklamcılığı uygun ücretlerde olduğu için daha fazla tercih edilir.

Dijital pazarlamanın en etkili araçlarının başında Instagram gelir. Bu sosyal medya platformunu kullanarak firmanızı şeffaf şekilde tanıtma imkanına sahip olabilirsiniz. Instagram reklamları sayesinde sosyal sorumluluk projeleribizi ve organizasyonlarınızı duyurma imkanına sahip olabilirsiniz.

Faceboo üzerinden de ınstagram reklamlarını yürütmeniz mümkündür. Instagram reklamlarınızı kullanabileceğiniz gibi markanızın tanıtımını Instagram üzerinden verebilirsiniz. Instagram reklamcılığının avantajları şu şekildedir;

  • Marka bilinirliğini arttırma imkanına sahip olursunuz ve buna bağlı olarak ürün satışları da artışa geçer.
  • Hedef kitleniz ile etkileşime geçme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Instagram reklamcılığını kullanarak daha az maliyet ile daha etkili sonuçlar alma imkanına sahip olursunuz.
  • Reklam kampanyalarının bir diğer önemli özelliği ise istendiğinde başlayıp istendiği zaman kolayca bitiyor olmasından kaynaklanır.
  • Ülke, şehir ve bölgeye göre hedef kitle belirleme imkanına sahip olursunuz.
  • Kampanya ve indirimler düzenleyerek kitlenize ulaştırmanız mümkündür.

İnstagram Reklam Türleri Nedir?

Instagram özellikle son dönemin en popüler sosyal paylaşım ağıdır. Instagram güncellemesi ile birlikte video ve yayın özelliği de popülerliğini arttırmıştır. Instagram reklam türleri şu şekildedir;

  • Instagrama 30 saniyelik reklam videoları yükleme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Reklamların video ve görsellerin kare formatta olması zorunlu değildir.
  • Instagram ve facebook yapılan çapraz kampanyaların etkin performansı ve yönetimi için reklam verenlere optimizasyon aracı sunar.
  • İnstagrama gelen Marquee sayesinde vizyona giren filmlerin tanıtımı gibi durumlar içerisinde satın alma ve kısa sürede büyük kitlelere erişim sağlama imkanını elde edersiniz.

Verilen reklam hizmetlerinden her kısım grup yararlanması mümkündür. Bu nedenle de İnstagram reklamları oldukça önemlidir. Instagram içerisinde yayınladığınız reklamlar sağ üst köşesinde ise sponsorlu ifade bulunur.

İnstagram Video Reklam Modelleri Nedir?

Instagram içerisinde video reklam modelleri oldukça merak edilir. Eğer ilgi çekici İnstagram videoları oluşturmak istiyorsanız yazımızı okumalısınız. Instagram akışı içerisinde videolarınızı geçmeden izlenmesi için birkaç püf noktaya dikkat etmeniz gerekir.

İyi bir ınstagram stratejisi oluşturmak için video içermesini sağlamanız son derece önemlidir. Globele bakıldığında çoğu instagram reklamının video ile yapıldığını görebilirsiniz. Instagram video reklamlarını doğru şekilde kullandığınız durumda kullanıcılarınızı bilgilendirebilir ve profili inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

Bir video reklamı oluşturmadan önce video reklam stratejinizin hedefini belirlemeniz gerekir. Bu şekilde hangi temel performans göstergelerini takip etmeniz sizin için yararlı olacaktır. Instagram video reklam modelleri şu şekildedir;

  • Kullanıcıların Akışı ile Uyumlu Reklam İçeriği Üretin
  • Bir Tema ile Konuya Odaklanın
  • Metinlerinizi Dikkatli şekilde Hazırlamalısınız
  • Mobil Dostu Açılış Sayfalarını Kullanın

İnstagram Video Reklamları Mobil Trafik Nasıl Optimize Edilir?

İnstagram video reklamları hazırladıktan sonra bu reklamı mobil üzerinden de açılmaya uygun şekilde hazırlamanız gerekir. Mobil trafiğinizi garantiye alabilmek için kullanabileceğiniz birkaç ipucu bulunur. Bu ipuçları şu şekildedir;

Hızlı Yükleme Süresi ve Limitli İçerik: Mobil sayfalar içerisinde yüksek çözünürlüklü görsel ya da diğer ağ eklentilerine yer vermeniz durumunda sayfanızın açılma süresi oldukça uzar. Sayfanızın daha hızlı şekilde açılabilmesi için içeriğinizi kısa tutmanız sizin yararınıza olacaktır.

Instagram Deneyimi Eşleştirme: Kullanıcıların instragram üzerinden sitenizi açtığınızda mobil sayfanızın ınstagram ile benzeyen bir temaya sahip olması gerekir. Kullanıcıları karşılayan sayfanın Instagram’dan çok farklı bir temaya sahip olmaması oldukça önemlidir.

Tek Bir Adımda Ödeme Yapma: Instagram üzerinde bir ürün hizmeti ya da abonelik satıyorsanız satın alma butonunun basit ve kolay çalışır konumda olması gerekir. Bu şekilde ödeme işlemi gerçekleştirebilmek için uzun aşamalardan geçmenize gerek kalmaz ve kullanıcılarınız ekranı kapatmak durumunda kalmaz.

Responisve Bir Açılış Sayfası Kullanma: Açılış sayfanızın responsive olması oldukça önemli bir zorunluluktur. Bunun nedeni herkesin aynı cihazı kullanmıyor olmasından kaynaklanır. Sayfanızın iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilmek için mobil cihazlar içerisinde görünürlüğünün iyi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Kısa Metin Kullanma: Metininizde vurgulamak istediğiniz şeyleri maddeler ile sıralamanız gerekir. Kısa paragraf kullanmanız daha etkili olacaktır. Çok uzun yazılar eklemeniz kişilerin sıkılmasına neden olur. Bu nedenle de kısa metin kullanmanız daha önemlidir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın