İnstagram Reklamları Nedi̇r
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
İnstagram Reklamları Nedir
İnstagram reklamcılığı sayesinde geniş kitlelere ulaşma imkanına sahip olursunuz. Geleneksel medyaya göre daha düşük maliyetler ile reklamlarınızı sunmanız mümkündür.
İnstagram Reklamları Nedir

İnstagram reklamları markalar tarafından kullanılan en güçlü iletişim kanallarının başında gelir. İnstagram reklamcılığı sayesinde geniş kitlelere ulaşma imkanına sahip olursunuz. Geleneksel medyaya göre daha düşük maliyetler ile reklamlarınızı sunmanız mümkündür. Dijital bir reklam aracı olan İnstagram sayesinde birçok hizmetinizin tanıtımını yapabilirsiniz. Hedef kitleniz ile birlikte birebir iletişim kurma imkanınız olduğu için daha samimi olan bir reklam mecrası olarak bilinir. Ayrıca Instagram üzerinden hazırladığınız reklamları etkili görseller ile süsleyebilirsiniz. Instagram reklamcılığı yapabilmek için ilk olarak görsellerinizin seçimini doğru şekilde gerçekleştirmeniz gerekir. İnstagram reklamları hakkında merak edilen birçok soru vardır. Bu soruları yanıtlayabilmek için instagram reklamları hakkında bilgi edinmeniz gerekir.

İnstagram Reklamcılığı Avantajları

Dijital olarak yapılan en etkili reklam araçlarının başında İnstagram reklamcılığı gelir. Önemli reklam araçlarının başında gelen İnstagramı reklam vermek için kullanmak istiyorsanız ilk olarak kendinize bir hesap oluşturmanız gerekir. Hesabınızı oluşturduktan sonra sorun yaşamadan İnstagram reklamı oluşturma imkanına sahip olabilirsiniz.

Son dönemin en gözde paylaşım ağı olan İnstagram, marka ve ürününü tanıtmak isteyen kişiler tarafından müşterilerin potansiyelini gösteren önemli bir ağa dönüştürülmüştür. İnstagram üzerinden yayınlanan reklamların görüntülü olması daha fazla dikkat çekmesini sağlar. Sosyal medya platformları içerisinde dikkat dağıtıcı olarak sayılabilecek birçok farklı faktör bulunur. Ancak İnstagram içerisinde dikkatin dağılmasına neden olacak herhangi bir etken yoktur. Bu nedenle de İnstagram reklamları neredeyse bütün markaların ilk tercihidir.

Doğru stratejileri uygulayarak yaptığınız İnstagram reklamlar yardımı ile markanızın bilinirliğini arttırma imkanına sahip olursunuz. İnstagram reklamlarının markalara sağladığı faydalar oldukça fazladır. Bu nedenle de bu reklamlar oldukça popülerdir. İnstagram reklamcılığı avantajları ise şu şekildedir;

  • Reklamların maliyeti düşüktür.
  • Markanın bilinirliği yükselir.
  • Hizmet ve ürünün satışları artar.
  • Hedefler sayesinde bütçenize uygun reklamlar alabilirsiniz.
  • Ürün ve hizmet tanıtımını kaliteli şekilde gerçekleştirme imkanına sahip olursunuz.
  • Hassas hedefleme seçeneklerini kullanarak hizmetlerinizi sadece hedeflenen kullanıcılara ulaştırmanız mümkündür.
  • Markanın dikkat çekme oranı artar.
  • Web sitesinin mobil platformunun kullanma sayısı artar.
  • Bölge, ülke, şehir gibi konumlara göre hedeflerin belirlenmesi sağlanır.
  • Reklam kampanyalarını istediğiniz zaman başlatabildiğiniz gibi istediğiniz zaman da sonlandırabilirsiniz.

İnstagram Reklam Modelleri Nedir?

İnstagram içerisinde 4 adet temel reklam verme modeli bulunur. Görsel, video ve birkaç farklı görselin kaydırılarak görüntülenmesini sağlayan Carousel ile Stories de modellemeler arasında bulunur. Doğru zamanda doğru kitleye ulaşmanız kullanıcı sayınızı arttırmanıza yardımcı olur. Web sitesinin etkileşim oranını yükseltebilmek için ilk olarak reklam modelleri hakkında bilgi almanız gerekir.

İnstagram Carousel Ads: Reklamının yapılması talep edilen hizmet ile alakalı olan fotoğraflar seçilir. Bu fotoğrafların 4 tane olması yeterlidir. Daha sonrasında seçilen fotoğraflar sıralanır. Bu şekilde görsel bütünlük ile kullanıcıların üzerinde doğru bir etki yaratma imkanına sahip olabilirsiniz.

İnstagram Video Ads: İnstagram üzerinden yayınlanan kısa videolar kullanıcıların en çok takip ettiği alanların başında gelir. Bu nedenle de İnstagram videoları ile reklam yaparak hedef kitlenize hızlı şekilde ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yatay ya da dikey olarak video ile reklam yapmanız mümkündür. İnstagram videolarının süresi 30 saniyeyi geçmez. Reklam yapılması istenen içerik kullanılarak etkili bir video hazırlanabilir.

İnstagram Stories Ads: İnstagram içerisinde yer alan stories yani hikeyeler kısmı uygulamaya eklendiği andan itibaren büyük bir ilgi ile karşılanmıştır. Kişiler kullanıcıların hesaplarında ilk olarak stories bölümünü inceler. Bu nedenle de Stories reklamları da oldukça popülerdir. Stories içerisinde kaydırarak reklamın yapıldığı adrese kişilerin yönlendirilmesini sağlayacak reklamlar sunulması mümkündür.

İnstagram İmage Ads: Bu reklam modelinde birli bir fotoğraf seçilir ve reklam bu fotoğraf üzerinden yapılır. Fotoğraf kare ya da yatay hale getirilir. Görselin alt kısmında ise dikkat çekici bir içerik eklenmesi mümkündür. Seçilen resmin üzerine ise reklamın yapıldığı siteye yönlendirecek olan bir buton eklenir. Bu şekilde kişilerin siteye ulaşması sağlanır. Hedef kitlenin ilgisini çekebilecek olan en iyi görsellerin seçilmesi reklamın başarılı olabilmesi açısından oldukça önemlidir.

İnstagram Reklam Vererek İşletme Güçlendirmesi

İnstagram en çok kullanılan sosyal platformların başında gelir. Bu platformları kullanarak işletmenizin güçlenmesini sağlamanız mümkündür. Reklam vermek isteyen işletmeler içerisinde bilinirlik oluşturmak istiyorsanız reklamınız için titiz bir çalışma yürütmeniz gerekir. İnstagram üzerinden reklam vererek işletme güçlendirmesini sağlayabilmek için ilgi toplamanız, bilinirliği arttırmanız ve müşteri toplamanız gerekir.

İnstagram Reklamı Amaçları Nedir?

İnstagram reklamı oluşturmakta amaç daha fazla kişinin ilgisini çekmek ve hizmetlerinize daha çok kişinin ulaşmasını sağlamaktır. İnstagram reklamı sayesinde hizmetinizi ya da ürününüzü tanıtma imkanına sahip olursunuz. Reklam çeşitleri arasından istediğiniz bir tanesini tercih ederek sorun yaşamadan reklam oluşturmanız mümkündür. Herhangi bir ürünün reklamını yapabilmek için kendinize bir instagram hesabı oluşturmanız gerekir. Bu şekilde İnstagram üzerinden kaliteli şekilde reklam hazırlayabilirsiniz. Reklam oluştururken amaç reklamın ilgi çekici olmasını sağlamaktır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın