Seo Nedi̇r Nasıl Yapılır?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
SEO Nedir Nasıl Yapılır?
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) WEB siteleri içerisinde arama motorlarının performanslarının daha iyiye gitmesi için yapılan çalışmalardır.
SEO Nedir Nasıl Yapılır?

SEO ile ilgili olarak merak edilen birçok soru vardır. Türkiye'nin en kapsamlı içeriklerinin başında SEO gelir. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) WEB siteleri içerisinde arama motorlarının performanslarının daha iyiye gitmesi için yapılan çalışmalardır. Seo nedir ve nasıl yapılır öğrendikten sonra sorunsuz olarak bu çalışmaları gerçekleştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun için yazımızı okumanız gerekir. Seo yazımızı okuyarak konu ile ilgili detaylı şekilde bilgi edinme imkanına sahip olabilirsiniz.

SEO Nedir?

Arama motoru optimizasyonu web siteleri içerisinde kullanılan arama motorlarının daha iyi performans göstermesi amacı ile gerçekleştirilen bütün çalışmalara verilen isimdir. Arama motoru optimizasyonunun İngilizce karşılığı Search Engine Optimization’dur. Bu karşılığın kısaltılmış hali ise SEO olarak bilinir. Web sitesi içerisinde arama motoru sonuç sayfasının içerisinde daha başarılı sıralamalara ulaşabilmek için sürekli geliştirme yapmaya SEO çalışmaları süreci adı verilir. SEO yaparak Web sitesi içerisinde performans arttırmasını gerçekleştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Bu şekilde siteniz daha fazla ziyaretçiye sahip olur.

SEO Açılımı Nedir?

Seo oluşturmanın amacı web siteleri içerisinde bazı kelimeleri kullanarak en üst sıralara ulaşmaktır. Seo açılımı ise Search Engine Optimization’dur. Bu İngilizce kelimelerin kısaltması olarak ise SEO kullanılır. SEO’nun kısa ve net şekilde tanıtımı yapabilmek için web sitelerin Google arama motorunda yükselmesini sağlamaya çalışırsınız. Bunun için gerçekleştirilen bütün çalışmalara SEO çalışmaları adı verilir.

SEO Neden Gereklidir?

SEO web siteleri içerisinde Google ya da hedeflenen başka arama motorları içerisinde sitenizi daha yüksek konuma getirmek amacı ile uygulanan bir çalışmadır. Bu nedenle de oldukça önemlidir. Web sayfası içerisinde en üst sıralarda buluna siteler daha fazla tıklama alma imkanına sahip olurlar.

Fazla ziyaretçi alan siteler web girişimcisinin mutlu olmasını sağlar. Burada en önemli noktalardan bir tanesi de nitelikli kullanıcı sayısıdır. SEO’yu çok fazla ziyaretçi almak için oluşturmanız hata olur. Daha fazla ziyaretçi almak yerine daha fazla nitelikli ziyaretçi alabilmek için yapmanız gerekir. SEO çalışmaları sitenizi yükseltebilmeniz açısından oldukça önemli ve gerekli bir işlemdir. Bu nedenle de SEO çalışması oluşturmayı öğrenmeniz gerekir.

SEO Arama Motoru Nasıl Çalışır?

SEO arama motorunun nasıl çalıştırılacağı da henüz SEO çalışmalarına yeni başlayan kişiler tarafından oldukça merak edilir. SERP’deki sonuçların belirlenmesini sağlayan birbirinden farklı birçok farklı faktör bulunur. Bu faktörler arasında en önemlileri ise yetki, alaka düzeyi ve kişiselleştirmedir. Bu sinyalleri anlayabilmeniz için sitenizi bu faktörlere göre optime etmeniz gerekir. Web sayfanıza fayda sağlayacak olan SEO arama motoru kullanıcılara en yakın ve en yetkin sonuçları sunmalıdır. Google oldukça kaliteli bir arama motoru olduğu için bu arama motorunda ilk çıkan sitelerden olmanız son derece önemlidir.

Bu kaliteli denetimi size hangi web siteleri yaşatıyorsa o site her zaman ödüllendirilir. Kaliteli içerik üretmek ve web sitenizi kurallara göre optimize etmek sizi Google arama sonuçları içerisinde yukarıya taşır.

SEO Anahtar Kelimeleri İçin Önemli Mi?

Anahtar kelime kullanımı SEO strateji oluşturabilmeniz açısından son derece önemlidir. Bu nedenle de analitik bir yaklaşım kullanmanız gerekir. Anahtar kelime kullanımı sırasında ziyaretçilerinizin isteklerini düşünmelisiniz. Ziyaretçileriniz ne tür bir arama gerçekleştiriyor ona uygun şekilde bir anahtar kelime kullanımı gerçekleştirmeniz gerekir. Bu nedenle de spesifik sorguları seçmelisiniz. Anahtar kelime araştırma süreci oldukça önemlidir. Anahtar kelime seçimi sırasında şunlara dikkat etmeniz gerekir;

  • Anahtar kelime hacmi
  • Piyasanın rekabeti
  • Frekans

Anahtar kelime araştırması gerçekleştirirken ziyaretçilerinizin en çok ilgisini çekecek olan kelimeleri seçmeniz gerekir. Bu şekilde SEO çalışma süreciniz daha başarılı hale gelir. Sitenizi arama motorları içerisinde daha görünür hale getirebilmek için hedeflenen anahtar kelimenizin sizi yukarıya taşıyabilmesi açısından daha fazla takdir sağlar.

SEO İç Optimizasyonu Nedir?

İç optimizasyon web siteleri içerisinde yapılan değişiklikler ile ilgili olan optimizasyon türü olarak bilinir. İçeriğinizi kullanıcılara sunmak oldukça önemlidir. SERP bir başlık ve açıklama ile web sitesi URL’si bulunur. Web sitenizi optimize edebilmek için bunları ilk olarak iyileştirmeniz gerekir.

Web sitesi içerisinde her sayfa için benzersiz ve açıklayıcı bir başlık ile açıklama girmeniz oldukça önemlidir. Net ve sezgisel bir URL yapısını kullanmaya başladığınızdan emin olmanız gerekir. SEO iç optimizasyonu faktörleri şu şekildedir;

  • Web sitenizin hızlı olarak açılmasına odak sağlamanız gerekir.
  • Web sitenizin bulunduğu sektör ile alakalı taze içerikler sağlama imkanına sahip olursunuz.
  • Her sayfa için benzersiz açıklama ve başlık etiketi kullanmanız gerekir.
  • Görsel optimizasyon için URL kullanımı ve ALT etiketi kullanımlarına özenmeniz gerekir.
  • Hedeflenen çapa metni ile iç bağlantıları kurmanız gerekir. Ancak burada aşırıya kaçmanız gerekir.
  • Mobil dostu ile bir web sitenizin olup olmadığı konusunda emin olmanız gerekir.

SEO Performansı Nasıl Ölçülür?

SEO performansının ölümünü yapabilmek için Google Analytics’ten çekebileceğiniz birçok farklı veri bulunur. SEO performansınızı ölçmek için davranış, kanal gruplaması, dönüşümler, tıklama oranı ve ortalama konum bilgilerin denetlemelisiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın