Kurumsal Mai̇l Kullanmanın Önemi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Nisan 2021, Cumartesi
Kurumsal Mail Kullanmanın Önemi
Kurumsal mailler bir firma ve kuruluş olarak daha ciddiye alınmanızın bir parçası olmaktadır. Kurum ve kuruluşların bireysel mailleri de olmalıdır.
Kurumsal Mail Kullanmanın Önemi

Kurumsal mailler bir firma ve kuruluş olarak daha ciddiye alınmanızın bir parçası olmaktadır. Kurum ve kuruluşların bireysel mailleri de olmalıdır. Yani çalışan kişilerin bireysel mailleri de olmalıdır ancak aynı şekilde kurumsal olarak bir veya birden fazla mail şarttır. Ancak bu şekilde kullanıcıların sizleri daha ciddiye alacaktır.

Kurumsal mailin birçok faydası vardır ve her kurum ve kuruluşun aynı zamanda da pek çok markanın bir veya birden fazla maili olmalıdır. Kurumsal mailler olmazsa kendi özel mailleriniz oldukça dolacaktır ve aynı zamanda birçok insana da yardım edemeyeceksiniz demektir. Her birine yetişmek, kişisel mailleriniz arasından size uygun maili bulmak her zaman kolay olmayacaktır.

Pek çok firma başta neden kurumsal mail almalıyım diye sorsa da aslında ne kadar gerekli olduğunu kendileri de uzun vadede fark edecektir. Bu süreçte ise bunu fark etmeden yani vakit kaybetmeden daha en baştan bir mail açmanız gerekmektedir. Gerekirse ekstra durumlar için bir mail daha açılmalıdır ki sizinle ve firmanız belirli sebepler nedeni ile iletişime geçmek isteyen insanları kaçırmayasınız.

Aynı zamanda iş yazışmalarının da güvenilirliği kurumsal mailler ile sağlanmaktadır. Bir kurumsal maili yönetirken bundan buradaki yani kurumsal mailin başındaki kişi veya kişiler sorumludur bu nedenle en baştan kimlerin sorumlu olduğunu bilerek yönettiğiniz bir mail adresi olacaktır ve olabildiğince güvenlidir.

Kurumsal Mail Nedir?

Kurumsal bir firmaya sahip olan herkes en az bir defa kurumsal mail nedir sorusunu sormuştur. Bu konu hakkında pek fazla insanın bilgisi yoktur ve bu nedenle de bu konu sıklıkla ertelenmiştir. Ancak ertelemek doğru bir tavır olmayacaktır ve kurumsal mail araştırılmalıdır.

Kurumsal maillerin pek çok avantajı vardır ve hiçbir dezavantajı yoktur demek mümkündür. Küçük büyük fark etmeksizin tüm firmaların bir kurumsal mail adresi olmalıdır. Bu onların daha düzenli ve daha iletişime yakın bir görüntüleri olduğunu kanıtlamaktadır. Kullanıcıların problemleri ile ilgilenildiğine dair bir somut belirtidir.

Kurumsal bir firma olmak istiyorsanız veya öyle bir firma olduğunuzu düşünüyorsanız en az 1 adet kurumsal bir mail adresiniz olması gerekmektedir. Büyük bir firma değilseniz bir tane yeterli olacaktır ancak büyük bir firma iseniz destek hattı için ayrı bir mail adresi ve bunun dışındaki konular için ayrı bir mail adresi gerekmektedir. Elbette bu tercih ile alakalıdır ancak her kurumsal firmanın veya kurumsal firma olmaya aday firmaların muhakkak bir kurumsal mail adresi olmalıdır. Aksi halde müşteriler de sizi yeterince ciddiye almayacaktır. Kurumsal bir mail almak oldukça kolaydır ancak bu konuyu önemsiz öğren pek çok firma hala kurumsal mail kullanmamaktadır ve bu sebepten müşterilerinin attığı her maili görmedikleri için müşterilerinde olumsuz bir intiba bırakmaktadırlar.

Kurumsal Mail Nasıl Kullanılır?

Kurumsal mail kullanmak için öncelikle bir kurumsal mail açmanız veya satın almanız gerekmektedir. İnternet üzerinden kurumsal mail adresi satışı yapan pek çok site vardır. Bunların arasından güvenilir olanlar seçilebilir. Aynı şekilde kurumsal maili siz kendiniz de alabilirsiniz. Tercih elbette size bağlıdır ancak ne olursa olsun en az bir adet kurumsal maile sahip olmanız gerekmektedir. Bunun sayesinde firmanız kurumsal görüntüsünü tescilleyecektir. Ancak sadece kurumsal maile sahip olmanız yetmez.

Kurumsal maili kullanımınız da önemlidir. Kurumsal maili kurumsal bir firma özverisi ile kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca kurumsal mail adresiniz firmanızın ismi olmalıdır. Yanına en fazla destek hattı veya müşteri hattı gibi eklentiler yapmalısınız aksi halde müşteriler mail adreslerinizi aklında tutamaz. Burada akılda kalıcılık da önemli bir faktördür.

Kurumsal mailleri kullanırken sürekli ve sık sık aralıklarla maillere bakmanız gerekmektedir. Aynı zamanda bu maillere en kısa zamanda cevap vermek kullanıcılar ve müşteriler için oldukça önemlidir. Örneğin müşteri sizlerden bir ürün almıştır ancak bu konuda birtakım sıkıntılar yaşamıştır. Bu konuda telefon ile ya da mail ile iletişime geçecektir. Bu aşamada mail adresinizin internet sitesinde iletişim kısmında veya direkt ara yüzde olması gerekmektedir. Kolay ulaşılabilir olması önemli bir faktördür. Bununla birlikte müşteri size anında ulaşabilmelidir. Yani problemini yazan müşteri ile direkt iletişim kurmalısınız. Konu hakkında bilgili iseniz gerekli yazıyı yazabilirsiniz ancak değilseniz bu konuda bilgili birine danıştıktan sonra iletebilirsiniz. Önemli olan iletişimi en hızlı biçimde gerçekleştirmektir.

Kurumsal Mail Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kurumsal mailin pek çok avantajı vardır:

  • Oldukça profesyonel bir görüntü verir ve bu sayede daha kurumsal bir imajınız olur.
  • Müşteri bu nedenle bir güven duyacaktır. Güven duygusunun oluşması açısından kurumsal mail ve kurumsal mailin aktif kullanılması önemlidir.
  • Markanızın dışarıdan görüntüsünü olumlu hale getirir.
  • Güvenilirlik açısından iyi bir tercihtir.

Kurumsal mail birçok açıdan firmalar için oldukça faydalıdır. Ancak bununla birlikte belli ücretlere tabiidir. Bu ücretler ise müşteri memnuniyetinin karşılığı olmaktadır ancak kurumsal bir firma için ciddi bir miktar olmadığını belirtmek gerekmektedir. Ayrıca normal mail adreslerinden pek çok olumlu etkisi de vardır.

Kurumsal Mail Dezavantajları Var Mıdır?

Kurumsal mail oldukça avantajlı bir şey olmakla birlikte bunun için bir ücret ödenmesi nedeniyle pek çok insan olumsuz bir etkisi var mı veya bir dezavantajı var mı merak etmektedir. Ancak kurumsal mailin hiçbir dezavantajı yoktur. Bu yüzden güvenerek ve büyük bir rahatlıkla kurumsal mail kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle markanıza uygun bir kurumsal mail almalısınız ve ardından bunun birçok avantajından faydalanabilirsiniz. Kurumsal mailler uzun vadeli kullanım için ve markanın itibarı açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın